Nie mam pojęcia skąd mam ten przepis, na pewno musiałam znaleźć go na jakimś blogu, w książce lub gazecie...nie pamiętam.
Bardzo lubię różne czekoladowe pralinki - pracy z nimi niewiele, a i są smaczne, a co ważniejsze efektownie wyglądają.
Składniki:
20 dag masy marcepanowej
kilka suszonych moreli
gorzka lub mleczna czekolada do obtoczenia pralinek
wiórki kokosowe - do posypania
Suszone morele pokroić w drobna kosteczkę, następnie połączyć je z masą marcepanową. Z powstałej mieszaniny robić niewielkie kuleczki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie obtoczyć w niej marcepanowe kulki. Po wierzchu posypać wiórkami kokosowymi. Po stężeniu czekolady przełożyć pralinki do papierowych papilotek.
Pralinki prezentują się tak:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)